Juleforberedelsene banker på døra og tiden på året der mørket skylles vekk med sterkere dråper er her. Der norsk Akevitt for de fleste er synonymt med feit julemat, så elsker turistene dette skandinaviske brennevinet året rundt. Navnet "Akevitt" stammer fra det latinske aqua vitae som betyr "Livets vann". Betegnende nok for noe som mange har et elsk-hat forhold til.
Dette er Svein Jæger-Hansen. En festlig karakter vi flere ganger har jobbet med. Som uniformen avslører styrer han på som kokk, noe han gjør med den ytterste eleganse. Han holder hus på ærverdige Meyergården Hotell i Mo i Rana og har lenge vært ambassadør for det lokalet kjøkkenet på Helgeland. Jæger-Hansen ble rikskjent da han dykket og fanget ørret med hendene i Børgefjell Nasjonalpark tidligere i år.
SMAKSNOTATER
Foto: PackShot LabAkevitten ble også servert rundt festbordet under innspillingen av den nye jule-serien "Jul På Bruket" med interiørdesigner Halvor Bakke. Her fikk den meget god mottakelse i følge med pinnekjøtt, tradisjonelt tilberedt. Villmarksakevitt er nok enda bedre med feit mat, enn bare for seg selv. Det ble dratt paralleller mot Gammel Oppland og andre klassiske Akevitter, noe som i seg selv er et stort komplement. Om vi finner så mye av naturen inni flaska, er mer usikkert. Men digg Akevitt, det er det. #SMAK HelgelandHer kan du se to episoder med #SMAK, hvor vi utforsket smaken av Helgeland, sammen med Jæger-Hansen, tidligere i år.
0 Comments
Leave a Reply. |
|