#KULTOUR
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us
Picture
OUR BEST BUY & RECOMMANDATIONS SECTON

Loiredalens hemmlighet

4/7/2016

0 Comments

 
​Loireelven er Frankrikes lengste elv og kanskje mest kjent for sine mange flotte slott. Vi har besøkt ett av dem og laget sak til årets Tour. 
Bilde
Men langs de 1012 kilometerne finnes et enormt antall vingårder som produserer noen av Frankrikes beste og mest kjente viner. Vi har hatt gleden av å besøke dette flotte området en rekke ganger og også fått smake på de delikate og gode vinene her.
Bilde
​Når Touren nå flytter seg til Angers og Saumur som jo ligger på Loire elven tenkte vi at vi kunne anbefale noen Loireviner. Og siden vi i forrige blogg skrev om østers tenkte vi at vi skulle anbefale den perfekte østersvinen!
For å finne den må vi ut mot kysten, til Nantes. Her lages Muscadet-viner. Navnet skjemmer ingen heter det, men som med så mye i Frankrike forvirrer det i det minste. Prøv å holde følge så skal vi prøve å forklare:​Vinene her har ingenting med de italienske Moscato-vinene, ei heller er Muscadet navnet på druen. Den heter Melon de Bourgogne. Druen kom opprinnelig fra Burgund, men der ble den ødelagt tidlig på 1700-tallet. I området rundt Nantes derimot trivdes denne druen godt og overlevde de tøffe vintrene her. Dermed ble denne druen hoved-druen for vinene her i området. Men hvorfor heter de Muscadet? Det er ingen helt sikre på. 
Bilde
 I #KulTour liker vi legender og legenden sier at navnet kommer av en tidlig beskrivelse av vinene: vin qui a un goût musqué – noe som betyr noe sånt som at «vinene har en muskataktig smak», selv om det ikke stemmer i det hele tatt … Vinene her har heller et mineralsk og sitrusaktig preg. De er veldig tørre og ideelle til sjømat. Aller best er de til østers! I Frankrike vil du se at de lokale foretrekker Muscadet til østers, til og med foran champagne! Og grunnen er opplagt når smaker østers sammen med en god Muscadet. Vinen rensker godt opp i munnen og gir sjøsmaken fra østersen en herlig ekstra sitrusspiss. I tillegg er dette viner som er billige i forhold til kvaliteten. Neste gang du skal spise reker, prøv en Muscadet i stedet for Chablis. Du sparer penger og får en skikkelig god vin i tillegg. Her er to vi liker:
Bilde
Landron Amphibolite Nature 2015
Pris: 174,90
Varenummer: 9791601
Syrlig og mineralsk. Veldig slank og lettdrikkelig. En vin man kan kose seg med, men som nok gjør seg best med et godt måltid og da med noe fra havet.
Bilde
Ch. du Coing de St. Fiacre 2014Pris: 144,90
Varenummer: 4746901

Dette er en «sur lie»-vin som betyr at den har ligget på bunnfallet fra gjæringen over vinteren. En av mine favoritter, med deilig sitrussmak, knusktørr, mineralsk og fin fruktig ettersmak. Den varer og varer i munnen. Denne kan nytes alene, men er aller best med god sjømat, gjerne noen ferske krabbeklør.
0 Comments



Leave a Reply.

Proudly powered by Weebly
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us