#KULTOUR
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us

Places we love to eat

An excellent meal is about the total package.
These are the places that stand out.

Verdensarv & Verdensmat

17/4/2016

0 Comments

 
Belgia har spist seg inn i hjertene våre, og deiligst av alle stedene er verdensarv byen Brugge. En fantastisk by med sjokolademakere, ølbryggere og flust med snadderdeilige restauranter. En by for mat-turister der altså :) 
Bilde
Sentrum av Brugge er på den berømte Unesco World Heritage Sight lista. En liten og nydelig by. Og som de fleste poppis-byer er det en lysløype, som man bør styre unna. Restaurantene som omkretser de største severdighetene og markedsplassene er fryktelige, for å si det rett ut. Vi har plukket noen favoritter utenfor lysløypa med sjarm, stil og personlighet. Disse har #KulTour-kvalitet så det holder. Vi starter med en Bistro.
Bilde

Bistro Bruut

I Meestraat 9 ligger en pitte-liten perle med Chéf Bruno Timperman bak kasserollene. Her er livet deilig.
Bilde
Som de fleste moderne oppdaterte restauranter er det lokale råvarer som gjelder. Dette kan vi i dag regne som en selvfølge og det ligger derfor begrenset med spenning rundt dette. Det faller derfor mer på Chéfen og hvordan han tryller med det han har i hatten sin.
Bilde
Bilde
Bilde
Chéf Timperman er glad i ur-smaker. Det smaker rett og slett mye natur av rettene hans. De kunne vært hentet rett ut av skogen, fjellet eller fjæra. Dette er naturlig mat på sitt gøyeste. Lekent og personlig. Vi får en følelse av at chéfen tøyser og eksperimenterer på kjøkkenet hver dag. Det føles nytt og spenstig, som rett fra et test-kjøkken. Rettene er kult presentert og smaker masse.
Bilde
Bilde
Stedet er nærmest strippa for turister, noe som i selv er en kvalitet i dag. Bordbestilling er smart, men smetter du inn en booking rett etter frokosten er sjansen for at du får bord bra. Og ja...en siste ting... Chéf Timperman serverer noen farlig gode drinker...også etter stengetid. Vi ble lenge ;)
Bilde
Nettsiden til Bruno
Se da vi møtte verdens mest eksentriske sjokolademaker i Brugge.
0 Comments



Leave a Reply.

Proudly powered by Weebly
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us