#KULTOUR
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us

Places we love to eat

An excellent meal is about the total package.
These are the places that stand out.

Pléthore et Balthazar – Med lidenskap for vin

29/7/2016

0 Comments

 
Bilde
​Lyon, verdens gourmethovedstad, og kanskje vår favorittby i Frankrike. Ikke så rart egentlig. Rett nord ligger Burgund og rett sør ligger Rhoné. Med andre ord noen av verdens beste viner rett utenfor bygrensa. I tillegg finner du noen av Frankrikes beste jordbruksområder like i nærheten og historisk sett har alle soknet til Lyon for å selge sine vare, enten det var vin, kjøtt, oster eller grønnsaker. Dermed er forholdene ideelle for restaurantnæringen, noe som vi lagde sak på i 2013 da vi var her sist. 
​Da fokuserte vi på de klassiske Buchon-restaurantene, de som viser den klassiske og hjemmekjære franske maten. I år var vi innom en ny restaurant, mer moderne i stilen og med et sterkt fokus på vin.
Bilde
Bilde
​Vi ankommer lunsjavtalen vår spente på hva vi har i møte. Det første vi legger merke til er det elegante interiøret. Mørke, duse vegger, elegante bord som er dekket til fest og i midten en stor bar, med stoler som faktisk ser behagelige og innbydende ut. Eier og daglig leder Vincent Galy tar imot oss med et smil og byr oss et glass champagne. En raritet, Egly Ouriet på 100 % Pinot Munier-druen. Som oftest blir denne druen brukt for å gi champagnen struktur og det er heller sjeldent at man finner en flaske med bare denne druen. Men denne gjør seg virkelig. Elegant og fruktig, bærer den sine 42 måneder i kjelleren med glans. 
Bilde
​- Vin skal stå i sentrum for vår restaurant, forklarer Vincent. Jeg har jobbet med vin hele livet og da vi ble enig om å starte denne restauranten ville vi ha en restaurant som likestilte vinen med maten.
- Dere holder til midt i Lyon, verdens kanskje beste restaurant-by, hvordan var det da å starte en ny restaurant? Var dere nervøse for hvordan dere ville bli tatt imot?
Bilde
​- Egentlig ikke. Her hvor vi ligger vil du finne mange gode Buchon, men vi ville være noe helt annet. En mer moderne restaurant. Vi har selvsagt samme fokus på lokale råvarer som du finner i alle restauranter i Lyon, men vi har også latt oss inspirere av stedene vi har besøk. Setter du deg i baren for eksempel vil du kunne nyte en tapas-aktig meny, men med lokale retter. Ellers i restauranten har vi en tre retters meny til 40,- euro.
Bilde
Bite size grillet ostesmørbrød. Tykk Pariser style skinke, sennep og Maasdamer ost. Utsøkt!
Bilde
Posjert egg med puré av petit pois og aspargestopper. En real vindødare, men fantastisk sammen med Champagnen.
​- Hva kjennetegner et måltid hos dere?
- Vi tar utgangspunkt i vinen når vi velger vår meny! Når vi har valgt vinene, setter kokken, somelieren og meg selv oss ned for å finne ut hvilke retter som vi vil servere til vinene, basert på årstidens råvarer. Det var ikke lett å få en kokk med på akkurat det, som oftest vil de ha fullt fokus på maten, men heldigvis har vi funnet både kokk og somelier som jobber perfekt som et lag. Det har vært viktig for oss. 
Bilde
Bilde
Grillet entrecote av fransk kveg fra Alpene. Nydelig marmorering og supersaftig. 
​Capusine Julin er assisterende daglig leder for restauranten og hun bekrefter at lagarbeid er viktig også for de som jobber her.
- For oss er det viktig å kunne samarbeide godt med både kjøkken og vinkelnere. Da får vi de beste resultatene. Men kanskje viktigst da får vi den beste stemningen. Det er virkelig met andre hjem dette, jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. OG det er på grunn av det gode arbeidsmiljøet vi har her. Det tror jeg også merkes for kundene som kommer her.
Bilde
Bilde
Bilde
​Og det kan vi skrive under på. Det er virkelig en avslappet og vennlig stemning på restauranten. Måltidet var supert og vinen som fulgte ypperlig. Legg til hyggelige mennesker som serverer deg har du oppskriften på et perfekt restaurant-besøk. Når dere er i Lyon vil vi absolutt anbefale Pléthore er Balthazar
0 Comments



Leave a Reply.

Proudly powered by Weebly
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us