#KULTOUR
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us

Places we love to eat

An excellent meal is about the total package.
These are the places that stand out.

Hop Chéf - Gudfaren av Belgias øl cuisine

18/4/2016

0 Comments

 
I en bitte-bitte-liten landsby ét sted på den Belgiske bygda, har Chéf Stefaan Couttenye tatt i bruk humle-planten i sin matlaging. Humle (Eng: Hop) er for de fleste mest kjent som en av de viktigste bestanddelene i ølbrygging, men spiren smaker også forbausende godt.
Bilde
-Belgia regnes som verdens humle-kammer, forteller Stefaan.
-Her dyrker vi enorme variasjoner og er helt unike på kvalitet. Men selv om humlen vår er ettertraktet verden over, velges den ofte vekk til fordel for rimeligere alternativer. Derfor var det et kjærkomment tilskudd til humle-bøndene da kokker startet å ta i bruk spirene til planten.
Bilde
Bilde
På våre #KulTour-eventyr rundt i verden har vi fått smake mye spennende. Men humle-spirer var helt nytt. Det kan minne litt om bønnespirer, men tykkere i konsistens og mye rikere på smak. Det er saftig og sprøtt og har en slags nøtte-aktig smak. Bitterheten er ganske lav. Man kan fort se for seg dette tilberedt i et bredt antall retter.
Bilde
Restauranten til Stefaan, Hommelhof, ligger landsbyen Watou og vi har lunsj her ifm jakten på verdens beste øl; Westfleteren no 12. Sint Sixtusabdij Westvleteren, klosteret der det myteomspunnede ølet brygges, ligger bare 15 min kjøring unna. Og er det én ting man fort merker i kjøkkenet til Chéfen, så er det hans kjærlighet til øl i mat. Så og si alle rettene hans inneholder øl. Han bruker det i sauser, som krydder og ikke minst som drikke-pairing i stedet for vin. Det er nok derfor han er kjent som gudfaren av Belgias øl-cuisine.
Bilde
Bilde
Bilde
I bildet over ser du også spirene i bruk. Her på et klassisk posjert egg, med Hollandaise og røyket laks. Spirene tilfører litt ekstra krønsj og en uventet smakskombinasjon. Veldig gøy!
Bilde
Bilde
Restauranten til Stefaan er, som omgivelsene, rustikk. Kjøkkenet likeså. Stefaan bruker mye innmat i sin kokkelering. Hodekjøtt, nyrer, lever, marg osv. Men alt er lekkert dandert og man skjønner kjapt hvorfor Hommelhof har en recomandé i Michelinguiden.
Bilde
Bilde
Det er bare noe veldig veldig riktig med øl (og vin) i matlaging, generelt. Det meste blir bare rikere, mer komplekst, spennende og ganske festlig med øl tilsatt. Øl kommer jo i et utall variasjoner, så se på det som et krydder. Velg med omhu og slå dere løs. Lyst, mørkt, pilsner og porter. Her er mulighetene uendelige. Og skulle det være ønskelig med konkrete oppskrifter og tips...ja så har selvsagt vår venn Stefaan skrevet en bok om akkurat dette :) Gi det en sjanse. Vi anbefaler.
Bilde
0 Comments



Leave a Reply.

Proudly powered by Weebly
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us