#KULTOUR
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us
Picture

Food Blog

Recipes from "Finn-Erik Cooks"

Kulinariske perler i Gøteborg

19/9/2016

0 Comments

 
Bilde
Noe har skjedd i Gøteborg. Noe annet enn nye karuseller på Liseberg eller nytt jumbo supermarked for nordmenn på harry-handel. Det virkelig bobler av fantastiske restauranter, små snacks kneiper og deilige vinbarer med rik meny. Og alt dette i en by som bare for få år siden var død, rent kulinarisk sett.
Bilde
Når kvelden siger på er det altså en svært hyggelig mat-scene som venter der ute. Hele 23 spisesteder er omtalt i Michelinguiden og av de er syv forært med én stjerne. Men her er det noe for enhver lommebok og det knappe tre timer fra Oslo. Perfekt for en weekend getaway, jobbtur eller helg med gutta/jentene. Vi har testa, drukket og spist for å få en oversikt på hva tivoli-byen har å by på. Her er noen tips.

Digg på budsjett

Bilde
Bilde
Bilde
Vi har ved flere anledninger, helt tilfeldig, havnet innom superkoselige Restaurant Familien. Et fantastisk lite sted som satser på gourmet til folket. Digg mat til digg pris. Et konsept de fleste kan sette pris på. Lokalet er intimt, kledd i rød velur og en funky bar med bra drinker. Klientellet er en herlig blanding av unge hipsters og vel-bevandrede gourmeter. To set-menyer eller plukk ala carte. Prisene er hyggelige, så også personalet. Det er rett og slett et deilig sted å være. 
Flere i samme kategori:
SOMM
TOSO
LA CUCINA ITALIANA

Kjellermat

Bilde
Vinbarer med spisemuligheter er trendy og et super-praktisk alternativ for en casual kveld ute. Fokuset er på vin, med smakfulle og enkle retter som står godt til vinvalget. I Oslo leder Territoriet an, i Gøteborg er Bjørns Bar stedet å henge. Her er det gøy!
Bilde
Stedet ligger i kjelleren til stjernerestauranten KOKA. Et lyst og intimt mursteinslokale, med sitteplasser rundt i små rom og ved baren. Et åpent kjøkken serverer småretter tapas style, bra utvalg i spekemat og svenske og franske oster. Og ikke minst; østers fra Normandie. Vi var solgt! 
Bilde
Bilde

Styrkbjörn styrer kjøkkenet denne kvelden og disker opp et halvt dusin. Pikene i baren trekker frem en herlig Muscadet Sur Lie fra Loiredalen. Vårt definitive førstevalg til østers. 

Østersene er kalde og krispe, med delikat duft av hav og fjære. Fettet i østersene legger seg som en deilig hinne i munnhulen og danser nydelig sammen med mineraliteten i vinen. Dette er et godt eksempel på en perfekt vin-match. De konkurrerer ikke om å være størst, ei heller dekker de over for hverandre. Sammen skaper de nye smaker og man kan kjenne både vinen og skjellene i lang lang tid.
Bilde
Bjørns Bar ble kjapt en favoritt og vi kommer garantert tilbake. Herlig betjening, rikelig med viner vi setter høyt og mat man kan smile av. Og jo, én ting til... masse øl på flaske! Masse!

Flere i samme kategori:
Bar centro
Forseén Öberg

Fine Dining

Bilde
Noen ganger er det på sin plass med en stjerne. En spesiell anledning eller bare man er lysten på nye kulinariske opplevelser. Gøteborg har syv stjerner, fordelt på syv restauranter. Fra spektakulære og dyre Upper House, til sagnomsuste SK Mat & Människor. Vi gikk én etasje opp fra bar-favoritten over og satte oss ned på KOKA.
Bilde
KOKA er i kategorien moderne nordisk kjøkken. Med råvarer vi kjenner, satt sammen til nye magiske måltider. Lokalet er lekkert med rød velur i taket og lyst treverk i gulv og tak. Smart og delikat lyssatt, med en fiks liten justerbar lampe på hvert bord.

Måltider på slike restauranter starter ofte med et glass Champagne. På KOKA fikk vi servert ​et nydelig glass Charles Dufour #4 Vinorama. En liten kult-produsent med etiketter som burde selge godt hos hipsterne. Klasse-dryck!

Deretter var det bare å hoppe i det. Syv retter, amuse bouche, hvileretter og petit four. Servert med eleganse og lidenskap, akkompagnert av en smart vinmeny.

​Og da måltidet var fortært, var det bare å skli ned til noen glass i kjelleren hos Bjørn.
Bilde
De syv stjernene:
koka
Bhoga
28+
SK Mat og Människor
thörnströms kök
Sjømagasinet
Upper house
Gøteborg du er blitt så vakker og fin. En nytelse for syn, sinn og smak. Vi sees :)
0 Comments



Leave a Reply.

Proudly powered by Weebly
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us