#KULTOUR
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us

#KulTour's restaurant guide for: OSLO

Our recommendations for eating and drinking in the capital of Norway.
The guide is based on restaurants we have visited and is continuously updated. 
Bilde

THE FAVORITES
The places we return to

​
​Pjoltergeist
Oslo's best restaurants is situated in a modest basement setting close to Grünerløkka, a few hundred meters from the famous Mathallen (Food Market). Kitchen is Icelandic-Norwegian fusion, with a thrilling wine list to accompany the dishes. Well run, innovative and unpretentious. All sett in a sort of brown-bistro-pub-style. Ordering a table sets you on course for their set menu, whilst just showing up in the bar lets you pick from the menu. Whatever you chose, it will be an evening to remember.
Bilde
​
​Bon Lio
This Spanish pearl in Fredensborgsveien serves up a 12-course with innovative Spanish flavours. Playful presentations og beautiful wine pairings. Arriving without a pre booked table, sets you in the bar. Here you can select whatever the heart desires. The environment is mesmerising and almost hypnotic in it's style. Stepping out in the streets of Oslo after feels strange, because in you're mind you were just in Barcelona ;) And yes...one last thing; remember to have a vintage glass of Sherry before you leave.
Bilde
​
​Kamai
I Korsgata midt på Løkka ligger den asiatisk inspirerte restauranten Kamai. Den er delt inn i én mer uformell drop in avdeling og én restaurant. Kjøkkenet er det samme, men med en større meny i restauranten. Dette er moderne asiatisk kjøkken på sitt beste og langt unna den klassiske ”Kina-maten” som mange kjenner. Kjøkkenet er lekent og innovativt. Spesielt sushiene har fått seg en real make over. Populære er også utvalget i steamed buns. Smell til med litt japansk øl fra fat, så er det bare å benke seg for en nydelig mat-opplevelse.
Bilde
​

​Le benjamin
I Søndre gate helt nederst på Løkka ligger Le Benjamin. En klassisk fransk bistro som har holdt stand i lang lang tid. Enkle og smakfulle retter, med bra råvarer i bunnen. Lokalet og atmosfæren er smittende og gjør at man trives umiddelbart. Varmt og lunt, og casual i stilen. Dette er stamstedet til mange fra alle kanter av Oslo. Bordbestilling er essensielt. 
Bilde
​Dr. Kneips
På et hjørne i Markveien på Løkka ligger en av byens best bevarte hemmeligheter, hva restauranter angår. Det heter Dr. Kneips vinbar, noe som muligens gjør at turister velger det vekk som middags-sted. Vegg i vegg ligger fine dinning-avdelingen til dette establishmentet; Markveien Mat & Vinhus. Her er det hvite duker og litt stivere stil. På Kneips er det laid back og uformelt, men med samme kjøkken som Mat & Vinhuset. Klassisk Fransk kjøkken og en fabelaktig vinliste. Superhyggelig og kunnskapsrik stab. What’s not to like? Ala carte og dagens 3-retter på tavla. Prøv en flaske hvit Hermitage fra Chave. Ekstraordinær vin i verdensklasse. 
Bilde
​Sentralen
I lokalene til gamle Christiania Sparebank i Oslo sentrum ligger Sentralen. Et slags kulinarisk underholdningshus med flere avdelinger. En bar, et lunsj-sted og fine dinning-avdelingen. I tillegg en rekke lokaler man kan leie. Lunsj-plassen har nydelige sandwicher og bakverk fra Handwerk, og etter fire disker de opp med ganske så fantastiske pizzaer.
Men det er i middags-avdelingen magien virkelig kommer til syne. Uformelt lokale og hyggelig betjening slår an tonen for det som garantert vil bli en reise i deilige smaker. Kjøkkenet tar utgangspunkt i norske råvarer, og tilfører kontinentale impulser. Innovative og stilige presentasjoner, raffinerte og robuste smaker. Fint vinkart, uten de helt ville overraskelsene. Den store bonusen kommer med regningen. For dette er gourmet til en folkelig pris. Virkelig fantastisk!
Bilde
​
​Den Lille Franske Ostebutikken
Øverst i Thorvald Meyers Gate på Løkka ligger den ultra-sjarmerende lille Franske Ostebutikken. Små runde bord med klassiske rød-rutede duker. Liten og deilig meny, med  dagens spesialiteter på tavla. En begrenset vinliste, men det som står der er godt. Drevet av et søtt ektepar, med mannen på kjøkkenet og dama ute blant gjestene. Klassisk fransk kjøkken, med rustikke retter og et rikt utvalg av oster. Stemningen i lokalet tar deg rett til de intime fortaus-restaurantene i Paris. Prøv den deilige grilla chevren og noe digg fransk vin.
Bilde
​
​Hitchhiker
I 2.etg i Mathallen i Oslo ligger dette morsomme gate-mat-stedet. Med enkle retter fra hele verden har de siden åpningen tiltrukket seg stadig nye fans. Stilig innredet, med klar inspirasjon fra street-food-markeder rundtom i verden. Rettene er små og smakfulle, og det gjør at du har anledning til å smake deg gjennom flere verdensdeler på ét besøk. Spesielt bra øl-kart. Se opp for Westfleteren no 12 ;)
Bilde

FINE DINNING
Fantastiske steder, med priser i det øvre sjiktet

​
Kontrast
I Vulkan-bygget på Løkka, ved Mathallen, ligger Kontrast. Moderne og innovativt kjøkken og stilfull innredning har gjort at de har fått seg én stjerne i Michelin guiden. Velfortjent og virkelig en restaurant for de store anledningene.
Bilde

​Bokbacka
Nordisk matbar i Skovveien på Frogner. Nedstrippet og enkelt lokale, der all fokus ligger på gjestene og maten. Ingen forstyrrende faktorer skal rokke ved dette. Tøffe retter og spennende vin-matcher. Kanskje ikke så dyrt som man skulle tro. 7-retter med vinpakke til 1500 spenn.
Bilde
​
​Alex Sushi
En gammel traver på Solli plass. Solid sushi og masse godt på vinkartet. Skal man kose seg her, så koster det. Smakene er i verdensklasse, hva sushi angår. Start med Champagne fra Billecart-Salmon og den sykt deilige tempura salaten. Rød meny holder lenge for oss.
Bilde

​Happolati
Stilig lokale på St. Olavs Plass. Kjøkkenet serverer gatemat, tatt inn i en fine dinning verden. Moderne og meget innovativt, både hva smaker og presentasjon angår. Supert vinkart, fantastisk fin betjening.
Bilde

GOURMET TIL FOLKET
Stedene med jubelmat til bra priser


​Smalhans
På Sankthanshaugen ligger Smalhans. Et upretensiøst sted med god mat og godt øl. Rustikt lokale og god service. Filosofien er gourmet til folket. Enkle og bra råvarer, til gode priser. Du kan velge mellom to menyer; Smalhans og Krøsus. Den første er minst, Krøsus er for de virkelig sultne. Maten er rustikk og enkel, men smakfull og direkte.
Bilde
​Sentralen
I lokalene til gamle Christiania Sparebank i Oslo sentrum ligger Sentralen. Et slags kulinarisk underholdningshus med flere avdelinger. En bar, et lunsj-sted og fine dinning-avdelingen. I tillegg en rekke lokaler man kan leie. Lunsj-plassen har nydelige sandwicher og bakverk fra Handwerk, og etter fire disker de opp med ganske så fantastiske pizzaer.
Men det er i middags-avdelingen magien kommer til syne. Uformelt lokale og hyggelig betjening slår an tonen for det som garantert vil bli en reise i deilige smaker. Kjøkkenet tar utgangspunkt i norske råvarer, og tilfører kontinentale impulser. Innovative og stilige presentasjoner, raffinerte og robuste smaker. Fint vinkart, uten de helt ville overraskelsene. Den store bonusen kommer med regningen. For dette er gourmet til en folkelig pris. Virkelig fantastisk!
Bilde

Kolonihagen
I Oslos mest sjarmerende bakgård, i en ombygd stall, ligger en perle av en restaurant. Med stor fokus på relasjoner til bøndene og økologisk landbruk, har de skapt et helt magisk spisested med bra priser. Kjøkkenet fokuserer på norske råvarer og er solid, lekkert og lekent. Kolonihagen brygger selvsagt sitt eget øl og har eget bakeri. Et besøk her er som å ta et steg inn i et parallell-univers, der alt sentrerer rundt akkurat dette øyeblikket. Ganske deilig. 
Bilde

​Aymara

Latinsk kjøkken på sitt ypperste. I tøffe lokaler rett off Solli Plass serverer de moderne retter, inspirert av den latinamerikanske husmannskosten. Fyrrige og stilige kreasjoner, sammen med et rikt utvalg spennende øl og vin. Prøv noen av de mange ceviche variantene og fruktdrevet øl både på fat og flaske.
Bilde

KEEP IT SIMPLE
En samling steder med deilige smaker og enkle konsepter


Freddy Fuego

Langtidsstekt kjøtt i ulike varianter, wrappet sammen til en burrito. Det er det essensielle hos meksikanske Freddy. Smakfulle og hjemmelagde sauser, deilige lefser og krydder kraft The Mexican Way. Dette er autentisk, ærlig og enkelt. Jævelig bra burrito bar ved inngangen til Torggata. Vi utfordrer dere.. prøv Freddy's Revenge, når saus skal velges :)
Bilde

​Trancher
Nederst på Løkka i Thorvald Meyers Gate ligger Trancher. Konseptet er super-enkelt. Hel og langtidsstekt entrecote. Et utvalg sauser og variasjon på poteter. Vin! Mekka for den kjøttsultne. Kjør Bordeaux i glasset!
Bilde
Wünderburger
Excellent burgers in the jungel of burger places. Situated in the Løkka-end of Torggata, downtown Oslo. It's a build-a-burger concept where you basically compose, order and eat. Keep it simple or lash out. It's a wonder what a simple burger can do for your mood :) 
Bilde

​Lofthus Samvirkelag
Gamle Tranen på Alex Kiellands plass huser nå Åpnt Bakeri aka Lofthus Samvirkelag. Her serverer de noe av det ypperste innen pizza. En samling røde pizzaer, en gjeng med hvite. Spennende tilbehør som rein, sopp, tyttebær og tøffe pølser, sammen med digg saus gjør dette til et klasse-valg. Kommer du rett før stengetid kan du fort få tilbud om gratis brødmat, som likevel skal kastes. 
Bilde

​Munchies
Byens beste burgere. Vi har testet ALLE.
I helgene serverer de øl til 03.00, så her snakker vi nattmat i en klasse for seg. Avdeling både på Løkka, off Torggata og i Skovveien på Frogner.
Bilde

​Syverkiosken

Legendarisk pølsekiosk rett ved Alexander Kiellands plass. Fantastiske wienerpølser, løk, syltet agurk og 40 typer sennep. Spesialiteten er Wiener i brød med en lompe på toppen. Tar kun cash og du bør sette av noen minutter til å slå av en prat med den vilt fantastiske betjeningen. Her hjelper det om du er VIF-supporter.
Bilde

Peloton

Kaffe og sandwicher på dagen, pizza og øl fra ettermiddagen. Kombinert café, bar og sykkelverksted. Sykkelfrelste eiere som viser Tour de France og andre store ritt LIVE. 
Bilde
​

​Rent Mel
Pizza-joint og bakeri i Prinsens gate i sentrum. Ærlige og tøffe pizzaer, laget med kjærlighet. Fokus er pizza med norske økologiske råvarer, i spennende kombinasjoner. Imponerende og spennende utvalg av øl. De baker også deilige surdeigsbrød og søte bakevarer. Et fett sted.
Bilde

​Handwerk

Banebrytende bakeri i Vulkan-bygget på Løkka. De benytter 100% surdeig i alle sine bakverk. Alt fra brød, boller og kanelsnurrer er gjort på surdeig. Det er virkelig i de søte bakverkene at surdeig setter sine spor. Unik smakskombinasjon, verdt turen i seg selv.
Bilde

​Villa Paradiso
Gammel traver på Løkka. Italiensk restaurant viden kjent for sine pizzaer. Populært både som lunsj og middags-sted. Imponerende kjapp service i et stilig og upretensiøst lokale. Digger du litt chili, prøv Indiavolata pizzaen. Har også stor og flott avdeling på Frogner.
Bilde
Taco Republica
Nice and authentic Mexican food joint in Torggata, downtown Oslo. Day fresh corn tortillas, bite size tacos and Mexican beers. Way to hipster when they started, now when things have normalised somewhat it still stands out. Expencive in terms of meal sizing, but still a nice place for a Mexican night out.
Bilde

Bare tørst
Når man bare vil kose seg med noe å drikke


​Territoriet
Byens beste vinbar. Imponerende utvalg og svært kunnskapsrik betjening. Stilig og intimt lokale nederst i Markveien på Løkka. Fredag og lørdag er det trangt om plassen.
Bilde

​Himkok
Nylig kåret til verdens 42 beste bar. De brygger egen børst, gror urter i science fiction romskip og er mestre på kreative drink eksperimenter. Sleng inn faktorer som at stedet er vankelig å finne, og når du først er inne blir du slått i bakken av det fete lokalet. Usannsynlig poppis sted; ikke uten grunn.
Bilde

​Bettola
Lillebroren til Himkok. Mindre, enklere, men drinker; det kan de! Ligger nederst på Løkka i Thorvald Meyers gate. 

Bilde

​Schouskjelleren
Oslos beste mikrobryggeri ligger i en gammel brygg-kjeller nederst på Løkka. Über-rustikt lokale kledd i murstein. Fryktelig akustikk, men fantastisk øl. Menyen varierer fra uke til uke. Alltid noe nytt og gøy å prøve. Forskjellige spennende øl-smakinger og ikke minst den årlige juleøl-testen er legendarisk.

Bilde

​Supreme Roastworks
Byens beste kaffe-sjappe, med VM-mester Odd Steinar bak spakene. De har kontroll på bønnene fra farm til kopp. Brenner selv og tilhører den nye skolen kaffe-filosofi, der lys brenning er The Shit! Fruktige og nyanserte kaffe-brenninger i et lite og enkelt lokale øverst på Løkka i Thorvald Meyers Gate. Se opp for bærtørket fra Etiopia.

Bilde
Tim Wendelboe
Legendarisk kaffe-sjappe på Løkka. Hit valfarter kaffe entusiaster fra hele verden. Og grunnen er ene og alene Tim Wendelboe. Mannen som på mange måter revolusjonerte kaffe-bransjen i Oslo, og dermed også i Norge. Hele filosofien til Tim ligger i å få frem mer av fruktsmaken i kaffebønnene. Dette oppnår han med en langt lysere brenning enn det som er vanlig. Så er selvsagt Tim tungt involvert i hele prosessen og samarbeider svært tett med alle bøndene han kjøper kaffe fra. Lokalet er lite og smart innredet, med brenne-apparatet midt på gulvet. Her brenner de all kaffe til Tim. Stikk innom tirsdager eller torsdager hvis du vil oppleve dufter av himmelske dimensjoner. PS! Prøv en Cappucino Alfredo. Bare nevner det.
Bilde

Fallen Stars
Sometimes things change

​Txotx - Pintxos
Food and traditions from The Basque country, north in Spain.
Behind Schoushallen, in a back yard at Grünerløkka you'll find this super cool joint. Rough and simple, rustic and tasty and with a killer wine list to good with it. Social eating is the thing here. In the bar you'll find cold starters, Pintxos, which you can just take while ordering drinks. Keep the toothpicks for settling the bill. A really long table and some scattered bar tables makes out the eating area, which can hold an impressive amount of people. The food is tapas style. Simple, rough and very tasteful. If you're a group, you could try the entrecote grilled on the bone or some of the other dishes meant for sharing. Good value for money!

What happened?
Since the opening the place has changed radically. Personality, food and environment is altered. Not in a good way. It's reflected in a decrease in popularity. No need for standing in line any more. Too bad.

Bilde
Proudly powered by Weebly
  • HOME
  • Argentina
  • TV episodes
  • Finn-Erik Cooks
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • WINE
  • Recipes
  • LIVE SHOWS
  • About us