|
September går mot slutten og fargene forandrer seg. Det grønne blir gult og brunt og snart har vi et fyrverkeri av høstfarger. I glasset har fargene også forandret seg. Etter en lang og fin sommer har det hvite og rosa måtte vike plass for det dype røde. Denne helgen reiser vi til Østerrike og en nydelig vin som skapt for kjølige høstdager. I 1987 åpnet Weingut Glatzer for første gang portene til sin daværende 5,4 hektar store vingård i Carnuntum, den berømte vinregionen øst for Wien, og fulgte i fotsporene til de gamle romerne som satte pris på det perfekte klimaet for vinproduksjon. Tre fjerdedeler av vingårdene er dedikert til dyrking av røde druer, noe som kanskje overrasker oss nordmenn som jo tenker på Østerrike som et hvitvinsland. Ukas vin er laget på druen Blaufränkisch den nest viktigste røde druesorten etter Zweigelt i Østerrike i dag. Rik, svart frukt kontrasteres av pepperaktig smak og livlig syre i denne matvennlige østerrikske rødvinen. Smaksnotater: Glatzer Blaufränkisch Göttlesbrunn 2021 - 252,30 Dyp, dyp rød farge. Fin duft av bjørnebær, frisk og god. God struktur i munnen, med slepne tanniner, som er litt tøffe til å begynne med. Etter en time i karaffel åpner vinen seg opp og blir mer slepen og lettere å drikke. Dette er en ypperlig høstvin, god til lam, svin eller en solid viltgryte.
0 Comments
Leave a Reply. |
|
