#KULTOUR
  • HOME
  • Argentina
  • TV-episoder
  • Finn-Erik lager mat
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • VIN
  • Oppskrifter
  • Om oss
Picture
Våre beste kjøp og anbefalinger

Glimrende Gamay - 88p

23/10/2025

0 Comments

 
Når høstmørket kryper inn og dagene blir lengre er det deilig å kunne kose seg med et stort glass rødvin og ei god bok, aller helst foran en peis det brenner godt i. Det er mange viner å velge blant, men siden det nærmer seg november har vi gått for en vin fra Beaujolais sør i Burgund, laget på druen Gamay og som har fått ligge litt på flasken - noe den fortjener.
Bilde
Lesere av denne bloggen har fått med seg min aversjon mot “Den nye vinen”, PR-stuntet som Beaujolais-produsenter har hver november. Den største dynden er dog ikke mot oss produsenter, men mot druesorten. Gamay-druen, som alle slike viner lages av, produserer nydelige, fruktige og strukturerte viner som kan nytes alene eller med en rekke matretter. Som ALLE andre druer trenger den også litt tid til å bli god, noe denne ukas vin heldigvis har fått. ​
Bilde
Famillie Descombes  startet som en negociant i Beaujolais. I dag er det femte generasjon ved Marine og Kevin som styrer bedriften. De har fra 2018 også startet med egen produksjon, og også kjøpt flere eiendommer i Beaujolais og Chablis.Vinmarkene til ukas vin ligger på ca 400 moh. med en sør/sør-vestlig eksponering. Jordsmonn av basalt (Pierre Bleues), schist og vulkanske avleiringer.

Smaksnotater:

Picture
Pierres Bleues Juliénas 2022 - 249,90 kr

Klassisk dyp, blå-rød farge. Lukter frisk og ung selv om den er fra 2022. Kirsebør, bringebør og rips først og fremst og etter litt tid i glasset kommer også noen behagelige urtetoner frem. Saftig og god i munnen. Fin syre som kutter gjennom. Fine og slepne tanniner. Kirsebær og bringebær i munnen, med et hint av anis. Lot den stå noen timer etter at jeg hadde skjenket meg første glasset og den utviklet seg fint over tid.

Veldig fin alene, men takler lyst kjøtt som svin og kylling uten noen problemer.

0 Comments



Leave a Reply.

Proudly powered by Weebly
  • HOME
  • Argentina
  • TV-episoder
  • Finn-Erik lager mat
  • OLDEMORS KOKEBOK
  • Podcast
  • VIN
  • Oppskrifter
  • Om oss