Lesere av denne bloggen vet at vi har en forkjærlighet for Riesling-druen. Som oftest er det da tyske viner vi snakker om. En og annen gang har vi også anbefalt en østerriksk Riesling, men sjeldent reiser vi til det tredje området som er så kjent for viner med denne superbe druen - Alsace i Nord-Øst Frankrike. Ukas vin har et navn vi aller helst forbinder med amerikansk oljeindustri, og det med et noget frynsete rykte … Men vi holder oss borte fra råtne amerikanske oljeselskaper og konsentrer oss om franske vinbønder med tysk-klingende navn. Da vet vi at vi er i Alsace. Familien Schlumberger har laget vin her siden 1810 og er nå et av de største vinhusene området. Av 180 hektar med vinmark er halvparten klassifisert Grand Cru og ukas vin er en av disse. Kitterlé heter vinmarken som er Schlumbergers største skatt. Det er vinmarken som er den brattest av alle. Derav navnet som oversatt betyr «kalvedreperen». Dette vulkanske sandsteinsterroiret ble først nevnt i 1699 og markedsført under sitt eget navn fra 1830. Det okkuperer et unikt sted på kanten av fjellet, og danner en steinete utløper med tre forskjellige eksponeringer (sørvest, sør, sør-øst). Det svært dårlige jordsmonnet gjør at utbyttet er svært begrenset, noe som gir en konsentrasjon av aromaer og eksepsjonell lang levetid for vinene. Smaksnotater:![]() Schlumberger Kitterlé Grand Cru Riesling 2023 - 279,90 kr Gylden, glansfull gulfarge. Lime, fersken, honning og litt pepper på duft. Nydelig syre som renser opp munnen. Lime, sitron, ferske grønne epler og hint av honning i munnen. Lang ettersmak. Følelsen av honning gir inntrykk av at denne vinen er søt, men den er helt tørr. Veldig delikat. La denne vinen få stå kjølig i noen timer før du serverer den, eller la den ligge i kjelleren i fem år til. Takler det meste av sjømat, men også en god kyllinggryte.
0 Comments
Leave a Reply. |
|