Det har mildt sagt vært en variert vinter, med alt fra kuldegrader og masse snø til vårtemperaturer og pøsregn. Noen ganger er det best å holde seg innendørs med noe godt i glasset og denne helga har vi gått for en nydelig vin fra landet som kanskje har verdens eldste vintradisjon, Georgia. Shilda Winery ligger i den pittoreske landsbyen Shilda, ved foten av Kaukasusfjellene i Kakheti-regionen. Her er de kjent for sitt spesielle klima og mineralrike jordsmonn som skaper ideelle forhold for druedyrking, noe som bidrar til den særegne kvaliteten på Shilda-vinene. Ukas vin er laget av Saperavi-druen og lagres i seks måneder i leire Kvevri (amforaer), som er en tradisjonell måte å lage vin på i Georgia som går 6000 år tilbake i tid. Smaksnotater:![]() Rustaveli Saperavi Qvevri 2022 249,80 kr Dyp granatrød farge, lilla i kjernen. Nesen er først stram, men åpner seg og viser en ren vin med aromaer av svarte bringebær og leire. Middels fyldig. Middels tanniner. God syrlighet. På smak, plommer, svarte kirsebær og lette toner av svart oliven. God avslutning. Dette er en fin vin på egen hånd, men også fungere godt sammen med matsom BBQ pulled Beef eller andre kjøttfulle retter. Tips: La de stå og lufte seg i noen timer før du drikker den, da åpner den seg skikkelig.
0 Comments
Leave a Reply. |
|