|
Høstregnet har satt inn for fullt og vi har allerede hatt den første stormen. Da er det deilig å sitte inne med noe behagelig å kose seg med. Denne helgen reiser vi til Midtøsten og åpner en vin det det kanskje mest kjente vinslottet fra Libanon, Chateau Musar. Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 av Gaston Hochar og er i dag kjent over hele verden for sine delikate og elegante viner. Vinene herfra er inspirert av vinene fra Bordeaux og Rhône-dalen, og vi har gått for en av de mer fruktige og lettdrikkelige vinene denne helgen, Aana. Smaksnotater: Ch. Musar Aana 2019 - 349,90 kr Dyp og flott rødfarge. Med en gang er den litt lukket på duft, men etter en stund åpner den seg opp. Modne, røde bær på duft, dette er delikat. I munnen er den først ganske lukket. Tanninene føles litt harde, så jeg lar den stå i en time. Da har den åpnet seg og er delikat og myk, med smak av deilige mørkerøde bær. Tanninene har blitt mye mildere og vinen er mer innbydende. Spiste den til en tallerken grillmix fra Bergens beste Libanesiske restaurant og det var helt perfekt.
0 Comments
Leave a Reply. |
|
