Matassa, eller Tom Lubbe, som vinmakeren heter, har laget noe fantastisk gøy. Coume de l'Olla er navnet på en ny hvit og rød, fra Languedoc regionen i Frankrike. Vi besøkte Tom for første gang i 2015 og har siden den gang møttes ved flere anledninger. Tom er vinverdens rock'n roll hippie, med naturvin som sitt spesialfelt. Det er ingen hemmelighet at vi er store fans av hele opplegget hans og har lært majoriteten av det vi kan og vet om naturvin fra nettopp han. Les: Vår "long read" med Tom om naturvinproduksjon og livsfilosofi
SMAKSNOTATER
KonklusjonDette er Matassas beste noen gang. Uten tvil! Vinene er fra fjorårets avling, 2015, og i våre øyne er det nettopp her nøkkelen ligger. For Matassa, som mye annen naturvin, er ferskvare. Det er lettdrikkelig og utrolig smakfullt. Man kjenner ferske og levende dufter og hele drikke-opplevelsen er in the moment. Vi har smakt eldre Matassa, og der er vi mindre entusiastiske. Vi drakk Matassa Cuvee Marguerite 2014 på fredag og den holder fortsatt. Men den var mye mye bedre da vi smakte den på gården til tom for ét år siden. Vi har en magnum av denne liggende i vinskapet og skal se hvor lenge vi tørr ha den før vi åpner.
0 Comments
Leave a Reply. |
|