Umami er en magisk liten opplevelse i seg selv. Her holder de bare åpent hvis de har kunder. Ingen pop in, kún reservasjon. I døra møtes du av to kokker, Sigrid Rafaelsen og Kim-Håvard Larsen. Det er også kún disse to som står for alt av bevertning resten av kvelden. Mat, vin, servering. Fantastisk! Dette er kjøkken på Michelin-nivå. Men med beliggenhet så langt nord, blir omtale i den berømte røde boka vrient. Det hindrer derimot ikke restauranten i å drive fullskala Michelin-style. Maten er eksperimentell, med fokus på lokale råvarer. Vinene er velvalgte, gøy og komplimenterende. Umami er vanedannende og kan være frelsende for førstegangs-gourmeter.
0 Comments
Klassisk fransk toppkjøkken i byen som kaller seg ‘gourmetbyen i nord’. Og det kan de med stolthet bare fortsette med. For byen har intet mindre enn fire gourmentrestauranter. Gratulerer! Fire Roser har en fasade som lurte oss. Rustikk og litt slitt. Men inne er det stikk motsatt. Stramme linjer, hvite duker og en presisjon du skal lete lenge etter. Personalet er en fest i seg selv. Fantatisk, uredd og hærlig nord-Norsk. Maten er klassisk fransk og holder høy standard. Deilig!
Det kriges i burger-Norge. Hvem har den beste burgeren? Testene kommer jevnlig og kåringene er mange. Men dette er Norges klart beste burger-restaurant i våre øyne. Munchies er slik burgere bør være. Godt kjøtt, deilig ost, sprø grønsaker og en snadder-god dressing. En kamerat fra Finnmark sa “Den e så djævelsk god fordi den e sånn sikkelig greasy!”. Og jo…en bonus.. her serverer de burger og øl til tre på natta i helgene. Vi bare nevner det.
Oslos beste pølsekiosk. Et hull i veggen rett ved Aleksander Kiellands Plass. Her får du Wiener i brød eller lompe, ketchup, 50 typer sennep, løk og syltet agurk. Kún det. Det er fantastisk! Klassiske Wienerpølser fra Åkerberg-Skoglund og dagsferske lomper fra Aulie. Enkelt og perfekt. Å kalle dette en restaurant er muligens å dra det litt langt, men vel verdt et besøk.
Gatemat fra hele verden, samlet på galleriet i Mathallen Vulkan. Dette er gøy! Se for deg ujålete, digge matopplevelser du har hatt på reiser rundt i verden. Noen samler disse og kjører de inn i en meny. Her har du Hitchhiker. Tasting menu eller enkeltretter, det er opp til deg. Pent priset og med et øl-kart som ikke vil skuffe noen. De har til og med øl fra legendariske Westfleteren Trappist kloster. Perfekt før en tur på byen eller som snacks etter kino.
Nyoppuset spansk perle. Rett og slett. Som om noen har skjært ut et stykke Barcelona, flydd det nordover og montert det i Oslo. Spis 12 retter tasting menu, eller enkeltretter i baren. Lekent og stilig, både i mat og innredning. Og jo, de har MASSEVIS av gammel sherry. Nyt!
Vår absolutte favoritt i Oslo. Mat i verdensklasse, servert brun-pub-style. Islandsk-Norsk fusjonkjøkken med rene, tydelige smaker. Raust og rikt personale. Fenomenalt deilig vinkart. Bestiller du bord kjører du hele menyen på 7-ish retter. Møter du i baren kan du knaske deg igjennom det du føler for.
|
|